Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

ZAPEČENÁ  NÁDIVKA S MRKVOVÝM SALÁTEM

 

 

Suroviny:  celozrnné rohlíky, mořská sůl, uzené tofu, mražený hrášek, cibule, pažitka, domácí vejce, mletý muškátový oříšek, eidam sýr, rýžové mléko, čerstvé umletý pepř, sezamové semínko, tvrdý sýr, mrkev, citrónová šťáva, agáve sirup, olivový olej, tatarská omáčka

 

Na kostky nakrájené celozrnné rohlíky namočíme do rýžového mléka se špetkou soli a muškátového oříšku. Zároveń s nimi promícháme nakrájenou cibulku, uzené tofu na kostky a mražený hrášek. Směs vložíme na plech, který jsme předem vytřeli rostlinným olejem a vysypali celozrnným sezamem. Zalijeme rozšlehaným domácím vejcem a nahoru položíme plátky sýru a necháme zapéct v troubě. Podáváme s mrkvovým salátem – nastrouhanou mrkev zakapeme citrónovou šťávou a promícháme s olivovým olejem a lžičkou agáve sirupu.

 

 

zapecena--nadivka-s-mrkvovym-salatem-30.5.2017.jpg