Goji srdíčka
Suroviny: 4PL lžíce goji, 8 PL kokosu, 1 PL rumu, 1 PL karamelu, 1 PL sušeného nápoje, sezam na obalení
V mixéru rozmixujeme goji na prášek (nebo si jej předem namočíme klidně v troše rumu), dále ke goji přidáme kokos, sušený ovesný nápojtrochu rumu, szásadité sladidlo caramel a ghí máslo. Vše řádně vymixujeme do tvárné hmoty. Kousky pak obalíme v sezamu a vtlařujeme do male formičky srdíčka. Prsty lehce vytlačíme a nechá me přes noc zavadnout.
goji můžeme změnit za drcené nepražerné kakao, ořechy, brusinky, drcená kávová zrna, sušený nápoj mlžeme vyměnit za jiný nebo syrovátku
Karobové košíčky s kandovaným ovocem
Suroviny: karobové zlomky (sladidlo je zde fruktóza) a kandované ovoce
V teplé lázni rozpustíme karobové zlomky a přidáme kandované ovoce. Vše promícháme a pomalu lijeme do papírových formiček. Karobové košíčky zdobíme na povrchu ořechem nebo brusinkou.
Kandované ovoce opět možnéí zaměnit např. za hrubě drcené ořechy. karobové zlomky zase za čokoládu se stévií
Boršč
Suroviny: mrkev, petržel, celer, tuřín, kedluben, půrek, cibule, česnek, sůl, kmín, brambor, červená řepa, čerstvé zelené natě včetně natě z červené řepy a kedlubny,kysané zelí, rostlinná smetana
Jemně nakrájenou kořenovou zeleninu krom kysaného zelí orestujem na ghí másle, dále do hrnce přilijeme vodu, přidáme sůl a kmín a vaříme na slabém ohni. K měkké zelenině přidáme na kostky nakrájený tempeh a párky se šmakounem. Vše necháme krátce projít varem a podáváme. Na talíři ochutíme boršč rostlinnou smetanou.