Dušená kapusta s mrkví a tofu na cibulce
Suroviny: brambory, kapusta, mrkev, tofu se zeleninou, ghee, cibule, sůl, kmín
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem - vařím chvíli v tlakovém hrnci.
Použila jsem růžičkovou kapustu otrhanou teď na zahradě, samozřejmě můžete použít mraženou nebo koupenou hlávku kapusty. Nastrouháme mrkev a pokrájíme kapustu, přidáme špetku soli a kmín a dáme restovat na ghee. Po chvilce zalijeme vodou a dusíme do 15 minut pod pokličkou. Nakrájíme cibuli, přidáme nakrájené tofu na kostky, přidáme špetku soli a oblíbené koření - kari nebo italské pikantní ,-))) a restujeme až cibule zesklovatí a tofu má lehkou křupku. Mezitím uvařené brambory oloupáme a rozkrájíme na menší kousky a vše podáváme.