Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

Připravte si picles

 

 Suroviny: daikon, cibule, mrkev, mořská sůl

 

picles.jpgZeleninu nastouháme na hrubém strouhadle popř. nakrájíme ne menší kousky podle toho, co máme raději. Poté v míse smícháme se solí a dobře rukou pomačkáme. Sůl způsobí, že nám zelenina pustí šťíávu. Vše natlačíme do sklenic tak, aby byla zelenina ponořená pod puštěnou šťávou, jinak nám picles chytne plíseň. Sklenici postavíme na místo s pokojovou teplotou, může být i na tmavém místě. Během 5-7 dní podle tepelných podmínek je pisles vykvašené a připravené ke konzumaci.

 

Pisles si vychutnáme jako přílohu, jen tak k dobrému kousku pečiva s domácí pomazánkou nebo jen s máslem. V zimním období bychom jej měli jíst denně, podporuje trávení a přispívá ke tvoření prospěšných bakterií v našem střevě. Ty nám poděkují dobrou imunitou.