Léto a jeho nabídky
Pravý jahodový puding
Jahody očistíme, propláchneme, větší nakrájíme a na chvíli necháme rozvařit, poté přidáme pudingový prášek a vodou “doředíme” na hustotu pudingu. Nalijeme do misek ke ztuhnutí, zdobíme piškotem a černým sezamem.
Letní kaše – polenta
Kukuřičnou polohrubou mouku nebo krupici vaříme v osolené vodě za stáleho míchání. Po zhoustnutí přidáme agávový sirup, ovesné mléko, přepuštěné máslo ghí a na talíři kaši zdobíme mletou skořicí či kokosem.
Polenta s mákem, lněným semínkem a švestkami
Kukuřičnou krupici vaříme spolu s nakrájenými švestkami, mletým lněným semínkem a mletým mákem do zhoustnutí. Poté přidáme ghí a nalijeme do misek.
Polenta chutná teplá – skvělá letní snídaně, vychládlá, ale vynikající je grilovaná.
Tvarohový domácí nanuk Míša
a další mražené letní dobroty
Tvaroh rozmixujeme, přidáme lněný olej, pomleté ořechy, agave sirup a dobře promícháme. Vložíme do menším kelímků a dame do mrazničky zmrazit.
Obdobně bez vaření promícháme jakékoliv rozmixované letní ovoce s tvarohem, kysanou smetanou nebo pravým jogurtem a necháme zamrazit.