Rýžové nudle se zeleninovou kari omáčkou a žampiony
Suroviny: rýžové nudle, mořská sůl, kurkuma, pórek, strouhaná mrkev, daikon, na kostky nakrájená cuketa, žampiony, kari koření, sezamový olej, umeocet, sojová omáčka
Do vroucí vody s trochou oleje a kurkumou dáme uvařit rýžové nudle. Mezitím si očistíme a nakrájíme zeleninu a podusíme ji s kořením. Nudle můžeme před podáváním ještě krátce osmahnout a následně promíchat se zeleninou (spíše zimní úprava) nebo je vložíme do talíře a přelijeme vše zeleninovou kari omáčkou
Ostrá chilli omáčka (chutney)
Suroviny: různé druhy zeleniny (může být i ovoce), chilli papričky, mořská sůl, trocha sezamového oleje za studena lisovaný, maizena kukuřičný škrob, umeocet, sojová omáčka,
Picles
Picles či dlouhodobě kvašená zelenina patří k jaru svou kyselou chutí. Použijeme pecles připravené firmou Sunfood.
Klíčky
Klíčit můžeme veškeré neloupané obiloviny nejlépe v bio kvalitě, aby byly nemořené, obdobně čočku, hrách, mungo,
Divoká zelenina
Používáme divokou zeleninu, která právě raší, má hodně energie. Používáme pampelišky, kopřivy, chudobky, podběl, bršlici, medvědí česnek, jitrocel, nejlépe ty, které pocházejí z čistějších mist bez výfuků a mist, kde jsou venčeni psi. Používáme je nejraději mírně dušené s cibulkou v malém množství, protože díky tomu, že není šlechtěna, je mnohem silnější než šlechtěná zelenina.
Uvaříme si mátový čaj