POLENTA S TOFU, DUŠENÝ DAIKON,
SÁLÁT Z ČERVENÉ ŘEPY
A PIKANTNÍ ZELÍ S KŘENEM
Suroviny: polenta, cibulka, černý sezam, rýžový olej, červená řepa, fenykl, daikon, černá ředkev, shoyu omáčka, kukuřičný škrob, bio bílé zelí, křen, jablko, dýňový olej,
Na rostlinném oleji lehce orestujeme na kostky nakrájenou polentu, tofu s mořskou řasou a cibulku. Červenou řepu nakrájíme na kostky, přidáme špetku mořské soli a fenykl a uvaříme. Ochutíme umeoctem. Kysané zelí jemně nakrájíme, nastrouháme trochu čerstvého křenu a jablko, dochutíme mořskou solí a kapkou dýňového oleje. Daikon a černou ředkev umyjeme, nakrájíme a dáme dusit do trochy vody s shoyu omáčkou. Mírně zahustíme kukuřičným škrobem.