Pohankový salát s uzeným tofu
Bio pohanku propláchneme a uvaříme ve vodě se špetkou mořské soli. Mezi tím nakrájíme na nudličky červenou kápii a podusíme ve vodě. Stejně upravíme i cibuli a nastrouhanou mrkev, nakrájenou ji podusíme ve vodě s trochou mahá koření. Uzené tofu nakrájíme na menší kostky. Všechny vychlazené přísady promícháme dohromady, přidáme troche umeoctu a nakonec promícháme se sojovou majonézou.
Domácí sojová majonéza: rostlinný olej, sojové mléko, lžičku citronové šťávy, lžička hořčice, čerstvě namletý pepř, menší cibule, sterilovaný okurek. Nejdříve vyšleháme na vyšší obrátky olej, sojové mléko, citronovou šťávu a hořčici, poté do husté majonézy přidáme ostatní přísady a krátce jemněji prošleháme.
Velice chutný i chlazený, málokdo pozná, že si pochutnává na pohance.