PETRŽELOVÁ OMÁČKA S CHŘESTEM,
TARHONOU A JARNÍM SALÁTEM
Suroviny: petržel, celer, daikon, mořská sůl, koření na svíčkovou, chřest, rostlinná smetana, rýžový olej, tarhoňa, tatarská omáčka, ledový salát, mrkev, ředkvičky, jarní cibulka, olivový olej, citrónová šťáva
Chřest oloupeme a nakrájíme na menší špalíčky a na chvíli dáme vařit. Má zůstat křupavý i po uvaření. Petržel, celer a daikon umyjeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit s s mořskou solí a kořením na svíčkovou. Po uvaření rozmixujeme, ochutíme trochou citrónové šťávy a vložíme do něj špalíčky uvařeného chřestu. Tarhoňu orestujeme na rýžovém oleji dozlatova, osolíme, zalijeme horkou vodu a necháme vařit. Zeleninu na salát nakrájíme do mísy, promícháme, dochutíme citrónovou šťávou a olivovým olejem. še na talíři dozdobíme tatarskou omáčkou.