NEPEČENÝ JARNÍ DEZERT S TVAROHEM
Suroviny: tvaroh, natural tofu, lněný olej, agáve sirup, ghee máslo, 2 balíčky bezlepkových sušenek s vlákninou, mražené ovoce – borůvky, bio mléčná čokoláda na vaření, loupané konopné semínko
V mixéru si připravíme tvarohový krém – rozmixujeme natural tofu, tvaroh, 2 lžíce lněného oleje, 2 lžíce ghee másla a 6 lžíc agáve sirupu. Do formy na kléb vložíme pečící papír, na který klademe postupně vedle sebe bezlepkové sušenky. Střídáme tvarohový krém s ovocem a opět zaklopíme sušenkami. Nakonec necháme rozpustit čokoládu , na kterou sypeme konopné semínko. Dezert necháme v lednici zatuhnout nejlépe do druhého dne, kdy sušenky nádherně změknou.