FAZOLOVÝ GULÁŠ SE SUŠENÝMI RAJČATY
Suroviny: malé bílé fazole, kombu řasa, cibule, mrkev, česnek, sušená červená rajčata, petržel, černý sezam, gulášové koření, majoránka, mořská sůl, rostlinná smetana, mandlové lupínky
Namočíme si malé bílé fazole. Přibližně po třech hodinách je řádně propereme, dáme čistou vodu a kousek mořské řasy a dáme fazole vařit. V jiném hrnci orestujeme na rýžovém oleji na drobno nakrájenou zeleninu, po chvilce přidáme namočená sušená rajčata, mořskou sůl a koření a podlijeme vodou. Vše necháme krátce dusit pod pokličkou. Po asi 10 minutách vlijeme zeleninu do hrnce s fazolemi a dovaříme. Guláš můžeme dohustit trochou fazolové mouky nebo mouky z červené červené čočky. Na talíři guláš dozdobíme rostlinnou smetanou a mandlovými lupínky.