Jdi na obsah Jdi na menu
 

 

DUŠENÁ KAPUSTA S TOFU A RÝŽI A JÁHLEMI

 

Suroviny: čerstvá kapusta, cibule, shoyu omáčka, mořská sůl, kukuřičný škrob, mrkev, uzené tofu, rýže, jáhly, černý sezam, čerstvá cibulka, sezamový olej

Na sezamový olej dáme orestovat cibulku a nakrájenou kapustu, po chvilce přidáme mořskou sůl, shoyu omáčku, podlijeme vodou a necháme dusit. Po pěti minutách přidáme rozmíchaný škrob v trošce vody a necháme již jen projít varem. V kapustě prohřejeme uzené tofu nakrájené na plátky. Do hrnce vložíme dva díly oprané basmati rýže, na ni vložíme díl jáhel, osolíme špetkou mořské soli a zalijeme vodou. Uvaříme do měkka. Obiloviny posypeme na talíři černým sezamem, dozdobíme talíř dále napařenou mrkví a čerstvou jarní cibulkou.

 

kapusta--ryze-s-jahlemi.jpg