BATÁTY S ČOČKOVÝM KARBANÁTKEM
A JARNÍ ZELENINOU
Suroviny: čočkový karbanátek, batáty, mořská sůl, grilovací koření, rýžový olej, ledový salát, jarní cibulka, ředkvičky, olivový olej, bambova sůl, citrónová šťáva, veganskýá tatarská omáčka, domácí uzený sýr
Batáty umyjeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme na plech, pokropíme jemně rostlinným olejem, posolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme péci. Na batátech prohřejeme v troubě čočkový karbanátek. Ledový salát nakrájíme na proužky, smícháme s jarní cibulkou, olivovým olejem, bambovou solí, zakapeme olivovým olejem a citrónem a lehce promícháme. Dip z natural tofu – natural tofu rozmixujeme s mořskou solí, lněným olejem a čerstvou pažitkou. Na talíři pak pečené batáty s čočkovým karbanátkem doplníme o jarní salát, čerstvou ředkvičku, tatarskou omáčku, dip z natural tofu a kousek domácího uzeného sýru.