Jdi na obsah Jdi na menu
 

6. 3. 2024

Vyzkoušejte umešvestky a umeocet 

– zázrak pro naše zdraví a součást nejen jarní detoxikace

 

_vyr_3280_ume-ocot-special-300ml-sunfood-7490.jpgPochází z japonské kuchyně, u nás jsou známé díky makrobiotice. V naší kuchyni se využívají především pro své léčivé vlastnosti. 

Ve skutečnosti jsou to dva pomocníci v jednom. Umeocet dokáže nejen okyselit, ale také osolit a tak se výborně hodí k přípravě všech jídel,

kterým potřebujete dodat slano-kyselou chuť. Svou povahou patří k zásaditým potravinám, což znamená, že neutralizují kyselé prostředí. 

 

Co je umeocet?

- tradiční japonská specialita, vyrobena přírodní cestou, vzniká jako „odpadní 

 produkt” při procesu fermentace švestiček umeboshi

 

Kde jej mohu použít?

- můžete jej použít pro osvěžení  např. v létě místo sirupu naředěný vodou

- aktivuje metabolismus, ulevuje při trávicích potížích a při pálení žáhy – pomáhá lžička umeocta rozmíchaná ve sklenici vody

- ideální pro přípravu zálivek, dresinků, na výrobu pickles, skvěle se hodí například do čočky na kyselo nebo kulajdy

- je zásaditý, takže při jakékoliv únavě, po nemoci, po opici