Jdi na obsah Jdi na menu
 

19. 2. 2024

 

Za minimální náklady vytvoříte skvělé potraviny vaší stravy

 

img_20240216_153319_405.jpgNenaklíčená semena jsou ideální zásobárnou vysoce hodnotných tuků, bílkovin, minerálních látek, stopových prvků, vitamínů a enzymů. Při klíčení semen se tyto látky aktivují a zvyšuje se jejich obsah v semenech až o 200%. 

 

Čerstvé klíčky jsou nejen chutné a skvěle doplní váš jídelníček v předjaří.

 

Nakličování doma není náročné a za  minimálními náklady chutný doplněk stravy s vysokým obsahem vitamínů. Při klíčení dochází v semenech k enzymatickým pochodům. Přijímá-li zrno vodu, enzymy se stávají aktivními a dochází ke přeměně organických látek v zrnu. Škrob se štěpí na jednoduché cukry, bílkoviny na aminokyseliny a tuky na volné mastné kyseliny. Klíčením roste v zrnu množství esenciálních aminokyselin, které tělo nezbytně potřebuje, stoupá až několikanásobně obsah vitamínů (především vitamínů skup. B -thiamin, riboflavin, pyridoxin, vit.C a vit. E).