Jdi na obsah Jdi na menu
 

22. 1. 2024

 

Datlový sirup

 

datlovy-sirup-22.1.2024.jpgDatlový sirup představuje zajímavou alternativu vhodnou ke slazení ve studené i teplé kuchyni.  Nechte jej vyniknout nejlépe s neutrálními pokrmy, jako je tofu krém, bílý jogurt, tvaroh, ale také třeba lité těsto na plech. Hodí se na  snídaňovou kaši, palačinky, ale i na doslazení obilné kávy.
 


Datlový sirup obsahuje 15–30 % fruktózy, 17–40 % glukózy a 3–34 % sacharózy.
 

 

Při výrobě datlového sirupu se smíchají sušené datle s vodou, mixují, filtrují a výsledná šťáva se koncentruje na požadovanou hustotu. Datlový sirup je tmavý, voňavý, poměrně hustý s charakteristickou chutí a dobře sladí, je tradičním sladidlem na Středním východě.

 


Složení: Sušené datle* (75 %), voda. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Neobsahuje žádné suroviny živočišného původu (maso, mléko, med)
Není přislazeno cukrem, může obsahovat přirozeně se vyskytující cukry
Vyrobeno ze surovin, které neobsahují lepek. Výrobek však může obsahovat stopy lepku.